Ultra High Power Graphite Electrodes: O le Ki i le Faateleina o le gaosiga o le uamea

Fa'atasi ai ma le ta'uta'ua o mea fa'ameamea i le tu'uina atu o le gaosiga, o lo'o fa'aaogaina le tele ma le tele o mea fa'apipi'i i le gaosiga o le u'amea.Ae ui i lea, o le tele o uo e lafoaʻi e le malamalama i le faʻaogaina o mea eseese carburizing i uʻamea lafo eseese.Faʻavae i luga o le sili atu i le 10 tausaga o le poto masani i le taʻiala muamua o le faʻaogaina o tagata faʻatau, o le matagaluega tekonolosi a Yunai na faʻaputuina mea e aʻafia ai le fua o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le carburizer mo le tuʻuina atu o faʻamatalaga a uo.

calcined petroleum coke 1

I. Tulaga o le u'amea vai

O le mea faʻafefeteina o le carbon i totonu o le carburizer e maualuga tele (3 727 ℃), lea e masani ona solo i le uʻamea vai e ala i auala e lua o le faʻamavaeina ma le faʻasalalau.O le solubility o le carbon i uʻamea vai o le: Cmax = 1.3 + 0.25T-0.3Si-0.33P-0.45S + 0.028Mn, lea T o le vevela o le uʻamea vai (℃).

1. Fa'atulagaina o le u'amea vai.E mafai ona iloa mai le faʻatusatusaga o loʻo i luga o le Si, S ma le P e faʻaitiitia ai le solubility o le C ma le fua o le faʻaogaina o le carburizer, ae o le Mn o loʻo faʻafeagai.O faʻamatalaga na faʻaalia ai o le faʻaogaina o le carburant na faʻaitiitia i le 1 ~ 2 ma le 3 ~ 4 pasene pasene mo 0.1% faʻateleina o C ma Si i le uʻamea vai.Ole fua ole absorption e mafai ona faʻateleina e 2% ~ 3% mo 1% Mn faʻaopoopoga uma.O le Si e sili ona malosi, sosoo ai ma le Mn, C ma le S. O le mea lea, i le gaosiga moni, e tatau ona faʻaopoopo muamua C ma e tatau ona faʻaopoopoina mulimuli ane.

2. Suavai u'amea vevela.O le vevela paleni o le uʻamea vai (C-Si-O) e tele sona aʻafiaga i le fua faatatau o le absorption.A maualuga atu le vevela o le uʻamea vai nai lo le vevela paleni, e tali atu C ma O faʻapitoa, ma faʻateleina le leiloa o le C i le uʻamea vai, ma faʻaitiitia le fua o le absorption.Pe a itiiti ifo le vevela o le uʻamea vai nai lo le vevela paleni, o le saturation o le C e faʻaitiitia, o le faʻasalalauina o le C e faʻaitiitia, ma le faʻaitiitia o le fua o le absorption.Pe a tutusa le vevela o le uʻamea ma le vevela paleni, o le maualuga o le absorption e sili ona maualuga.O le vevela paleni o le uʻamea vai (C-Si-O) e eseese ma le eseesega o C ma Si.I le gaosiga moni, o le carburant o le faailoga o Yu Na e tele lava ina solo ma faʻasalalau i le uʻamea vai i lalo o le vevela paleni (1 150 ~ 1 370 ℃).

3. O le fa'aosoina o le u'amea sua e fesoasoani i le fa'amavaeina ma le fa'asalalauina o le C, ma fa'aitiitia ai le avanoa e mu ai le so'ona fa'afefeteina o lo'o opeopea i luga o le u'amea vai.Aʻo leʻi faʻamavaeina atoa le sui o le carburizing, o le umi o le taimi faʻaosooso, o le maualuga o le absorption rate, ae o le faʻavevesi e i ai se aafiaga tele i le ola faʻapipiʻi, ae faʻaleagaina foi le leiloa o le C i le uʻamea vai.O le taimi faʻafefete talafeagai e tatau ona faʻapuupuu pe a uma ona faʻamautinoa ua solo atoa le carburizer.

4. Slag scraping pe afai e tatau ona faaopoopo carburizing agent pe a uma le liquefaction o le uʻamea, o le ogaumu scum e tatau ona faamamaina i le mamao e mafai ai e puipuia carburizing agent afifi i le slag.

so'o fa'a-carburizing

Lua, carburizing agent

1. Graphitized microstructure o Yunai ituaiga carburizer.

O le suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai o le fausaga o le carbon e amorphous ma faʻalavelave faʻapipiʻi i le va o le amorphous ma le graphite.I lalo o tulaga masani, pe a oʻo i le 2500 ℃ le vevela ma faʻatumauina se taimi patino, e mafai ona faʻamaeʻaina le graphitization.Carbon i le maualuga o le vevela poʻo le faagasologa o le faʻavevelaina lona lua, e le o se maʻa

O le tikeri o le graphite carbon transformation i le carbon graphitic ua taʻua o le tikeri o le carbon graphitization, o se tasi foi lea o mea suʻega o carbon microanalysis.Faʻavae i luga o le graphite fausaga tioata teori, e mafai ona iloa o le fausaga o le graphite o se vaʻavaʻa vaʻaia e aofia ai le hexagonal carbon atoma vaalele fesoʻotaʻiga, ma o loʻo fesoʻotaʻi le tasi ma le isi e van der Waals malosi, ma faʻapea ona fausia ai se fausaga tioata lattice faʻalauteleina e le gata. i le itu tolu-ituaiga.X-ray diffraction e faʻaaogaina e fua ai le faʻatusatusaina o foliga tioata hexagonal masani pe a maeʻa le graphitization e suʻe ai le tikeri o le kalafi.

Graphitization tikeri o se faasino igoa taua o carburizing agent.O le maualuga maualuga o le graphitization e le gata e mafai ona faʻateleina le fua o le carbon absorption, ae faʻaleleia ai foi le malosi o le nucleation o le uʻamea vai ona o le aafiaga homoheteronuclear o lona fausaga ma le graphite uʻamea vai.O le eseesega tele i le va o le graphitized carburizing agent ma le non-graphitized carburizing agent o le graphitized carburizing agent o lo'o i ai le aafiaga carburizing ma nisi aafiaga inoculation.

2. E tusa ai ma meatotino faʻainisinia ma uiga o oloa o castings eseese, matou te tuʻuina atu faʻapitoa carburizing agent mo ituaiga uma o castings e ala i le pulea o carbon ma faʻailoga elemene elemene eseese.

Carbon tumau ma le lefulefu tumau carbon o vaega aoga ia o le carburizing agent, o le maualuga o le sili atu;O lefulefu o se u'amea po'o se mea e le u'amea, o se mea le mama, e tatau ona la'ititi pe a mafai.O le aofaʻi o le kaponi tumau ma le efuefu i le carburizing agent e lua faʻamaufaʻailoga taua o lenei ma lena, o le maualuga o mea o loʻo i totonu o le carbon faʻamautu i le carburizing agent, e maualuga foi le lelei o le carburizing.O le carburizer o loʻo i ai le maualuga o le pefu e faigofie ona "coke" ma faʻapipiʻi se lapisi, lea e faʻaesea ai le carbon particles ma faʻafefe ai, ma faʻaitiitia ai le fua o le carbon absorption.O le maualuga o le efuefu e mafua ai foi le tele o le uʻamea uʻamea, faʻateleina le faʻaaogaina o le eletise, ma faʻateleina le mamafa o galuega i le faʻafefeteina.O le puleaina o elemene e pei o le sulfur ma le nitrogen e faʻateleina ai foʻi le puleaina o le faʻaleagaina o le fua.

3. Filifiliga o granularity o carburizing sooupu.

Ole laʻititi o le carburizer e laʻititi ma o le vaega faʻafesoʻotaʻi o le faʻafesoʻotaʻi uʻamea vai e tele, o le a maualuga le maualuga o le faʻaogaina, ae o mea laiti lelei e faigofie ona faʻamaʻiina, ae faigofie foi ona aveʻesea e le convection ea poʻo le pefu. tafe;Ole lapo'a pito maualuga e tatau ona solu atoatoa ile u'amea vai ile taimi ole fa'agaioiga.Afai e faaopoopo le carburizing agent i le tau, e mafai ona sili atu le tele o vaega, e fautuaina e i ai i le 0.2 ~ 9.5mm;Afai e faʻaopoopoina i totonu o le uʻamea vai pe aʻo leʻi tusia le uʻamea e avea o se fetuunaiga lelei, e mafai ona 0.60 ~ 4.75mm le lapoa;Afai o le carburizing i totonu o le afifi ma faʻaaogaina e fai ma faʻataʻitaʻiga, o le lapopoa o le 0.20 ~ 0.85mm;E le tatau ona fa'aogaina ni vaega e itiiti ifo i le 0.2mm.O le tele o le vaega e fesoʻotaʻi foʻi ma le lautele o le ogaumu, o le ogaumu lapoa e tele, o le vaega o le carburizer e tatau ona tele, ma le isi itu.

4. Pulea le faasinoupu sili pass o Yunai brand carburizer.

O le carburant ituaiga o Yu Nai o loʻo i ai se pasi malosi, o le vaega faʻapitoa o le carbon particle e tele, o loʻo i ai le tele o le infiltration i luga o le uʻamea vai, faʻavaveina le faʻamavaeina ma le faʻasalalau, e mafai ona faʻaleleia le fua faatatau o le carburant.

Tala Fou

lē fa'amalamalamaina